Dantel | Konular | Kitaplar

fırça

Kumaş boyama

Kumaş boyama işlemi, her türlü desenin, fırça ve boya yardımı ile boyayı tutabilecek, naylon karışımı fazla olmayan kumaşa uygulanabilir.

Bitkisel boyalarla renklendirme şeklinde başlayan, daha sonraları kumaş üzerine işlemelerle devam eden kumaşa farklılık kazandırma çabası, günümüzde teknolojinin de gelişmesiyle farklı bir boyut kazanmıştır. Artık desenler ve renkler makineler tarafından yapılmaktadır.

Cam Boyama Nedir? Nasıl Yapılır?

Boyaların farklı tekniklerle ve bir fırça yardımıyla soğuk camın iç veya dış yüzeyine uygulanmasıyla gerçekleştirilerek yapılan bir sanattır.Cam Boyama için; uygun boyutta desen fırçaları, cam boyası, cam obje, su kabı ve ekose yapılacaksa, boya kaldırmayan bant gerekmekte..

Ahsap Boya Teknikleri : Sedef

Bu teknikte geleneksel sedef kakma motifleri kullanılmaktadir.Gümüş metalik (inci beyazı) boya, gümüş ve yaldız kontur boya ile süsleme yapılır. Ahşap tonlarında boyanmış ya da patinaj yapılmış zeminlerde çalışılır. Boya yoğun olarak kullanılır. Böylece sedef kakma görüntüsü verebilmek için boyut kazandırma işlemi tamamlanır.
sedef icin gerekli Malzemeler:Obje, boya, yağlı boya, fırça, zımpara, sünger.

Kullanılan malzemeler-kumaş boyama 3

Kullanılan malzemeler
Kumaş boyamada kullanılan başlıca malzemeler kumaş, kumaş boyaları, fırça, parşömen kağıdı, palet, kasnak ve su kabıdır.


Kumaş: Boyamada kullanılacak kumaş her tür kumaş olabilir, fakat boyanın kalıcı olması isteniyorsa seçilen kumaşın naylon oranının az olması ve emici bir kumaş olmasına dikkat edilmelidir. Boyamaya başlamadan önce kumaş yıkanmalıdır.