Dantel | Konular | Kitaplar

elbise gelinlik modelleri

Kaftanlı Elbise Gelinlik

İŞlemeli kalın saten yada tülden yapılmış kaftanı var gelinligin..iç kısmı düz elbise şeklinde işlemesiz..zaten kendinden desenli kumaştan yapılan kaftan okadar agır duruyor ki başka işlemeye gerek yok..sade ama agır duran elbise gelinlik...

Eski tarz Gelinlik Modeli

Eski tarz masal kahramanlarını anımsatan bir model..kat kat pileleri ile eski ingiliz fransız düşeslerinin giyimlerinden esinlenmiş bir ebise..masal prensesi olmak isteyenler için güzel bir secenek aslında ..

Nakış İşlemeli Elbise Gelinlik

Yakası V şeklinde ama kapalı elbise gelinlik, nakış işlemeleri işe göze çarpıyor..
Güllü İşlemeli kumaştan yapılmış gelinligin gövde ve kollarında bu desenler var..
Sadelik ve şıklık bir arada..

Fransız Dantelli Drapeli Gelinlik

Fransız dantelinden dikilmiş çok güzel bir gelinlik..
Tek parça elbise olarak dikilen gelinligin elbise kısmı tamamen fransız dantelinden yapılmış..ön kısımda etekten drapeli satensi kumaş ile kapak yapılmış ve hoş bir şekilde monte edilmiş..çok zarif ve göşterişli bir gelinlik ..Sahibinde de güzel durmuş :)

Taşlı Dantelli Elbise Gelinlik

Özellikle bogaz ve gövde kısmında işlemeli dantel kullanılmış satensi kumaş üzeerinde..oldukca farklı ve güzel bir elbise gelinlik modeli ortaya çıkmış..işlemeler gögüs hizasından kola düşmüş askı gibi gösterilmiş..kol uçları bogaz yarıya kadar etek boyunda kullanılmış dantelli kumaş..

kombinasyonu tamamlaması için ara ara booncuk yada inci serpiştiriilmiş..özellikle duvak ucunda kalın ve büyük dantel ucu kullanılması gösterişli bir hava vermiş..hakimyaka bogazı ve türbanıyla tam bütün olmus güzel bir gelinlik..

Taş İşlemeli Hakim yaka Elbise Gelinlik

Hakim yaka baştan aşağı taş işleme gelinlik..boğaz kısmı komple taş doldurulmuş..işlemeler oldukça ağır emek verilmiş..türbanı, gelinligin tüm bedeni kolları önü taşlarla bezenmiş..çok güzel ve şaşalı gösterişli bir gelinlik

Gösteriş sevenler için ideal fakat bu kadar işlemenin oldugu gelinlikte fiyat olarak yüksek olacaktır :)

Toplamalı Türbanlı Elbise Gelinlik

İspanyol kollu elbise gelinlik..gelinligin boynu hakim yaka..gelinligin etekleri yandan gül ile toplanmış önlerinde ise toplamaların arasına serpilmiş boncuklar göze carpıyor..gelinligin üst ön kısmındaki boncuk işlemleride birbirini tamamlamış..daha çok eski tarz bir gelinlik modeli

Fransız Danteli Kaftanlı Gelinlik Modeli

Süper bir gelinlik
Tamamı fransız dantelinden bir kaftanı var..elbise şeklinde olan gelinlik fransız danteliyle oldukça agır ve zarif..ben burdayım diyor..fransız danteli uzun duvak çok güzel olmuş..balık etli yada kısa boylu olanlar içinde tavsite edebilcegim bir model..

Tesettürlü Elbise Gelinlik Modeli

Türbanlı gelinlik modeli..işlemeli elbise gelinlik yine işlemeli türbanıyla göz dolduruyor..uzun boylu ve ince yapılı iseniz tercih edebileceginiz zarif bir model..Aslında balık etli olanlarda da fiziki yapısına göre işlemelerinin yerleştirildigi elbise gelinlikler çok daha zayıf gösterecektir..

Fransız Danteli Kaftanlı Gelinlik

Tamamı fransız dantelinden dikilmiş bir kaftan..gelinlik tek parça elbise şeklinde..üzerinde işlemelerin oldugu bu gelinlik oldukça ağır bir model..fransız dantelinin asaleti ve agırlıgı işlemelerle artırılmış..

Türbanlı Hakim yaka Gelinlik Modeli

Hakim yaka bir gelinlik modeli
İşlemeli yakaları ile kaftanlı gibi duruşu var..tek parça elbise gelinlik..sade ve zarif işlemelerle sadeligi ön plana çıkartıyor..Kenarları danttelli uzun duvak ve güzel türbanı da gelinliği tamamlıyor..

Elbise Gelinlik Modeli

Hakim yaka tesettürlü bir gelinlik..
Sadeligin ön plana çıkarıldıgı gelinlikte özellikle bel kısmında önden arkaya güzel bir işleme var..uzun boylu ve ince belli kişilerde oldukça hoş duracak bir model

Drapeli Tesettür Gelinlik Modeli

Fransız danteli kullanılarak yapılmış elbise gelinlik..bel kısmında drapeleri olan gelinlik oldukca şık görünüyor..belden aşagı yandan yırtmacı var ..yırtmaç kısmında yine fransız danteli kullanılmış..üst beden saten üzerine tamamen fransız danteli ile kaplanmış..

Duvakta fransız dantelinin agırlıgını ve zarafetini tamamlıyor..uzun duvaklı tesettürlü oldukca zarif , ağır bir elbise gelinlik modeli..